Google Plus Youtube Instagram Facebook
Bel voor een afspraak +31(0)495 56 16 63 +31(0)495 56 16 63 Afspraak maken
Navigatie
Google Plus Youtube Instagram Facebook

Steampod in weert

Hij is al lang in de maak, deze review van de L'Oréal Professionnel Steampod. Vlak na mijn reis naar cannes kwam ik ermee naar huis - dus dat was ergens medio september. Hoewel ik wel degelijk al van de Steampod-technologie had gehoord, had ik het nog niet aan den lijve ondervonden. Op Instagram kreeg ik meteen een bemoedigende commentaar van iemand die het toestel zelf al had en het haar 'beste investering ooit' noemde. Van hoge verwachtingen gesproken!

Dit toestel is inmiddels de Steampod 2.0, de vernieuwde en verbeterde versie van de originele Steampod uit 2012. Handiger, lichter en efficiënter dan zijn voorganger, zo schijnt. Geen gewone stijltang, maar een toestel dat een beetje lijkt op een strijkijzer met een stoomgenerator: aan de Steampod hangt een reservoir waar je water in doet. Het toestel produceert stoom - daarmee wordt het stijlproces vergemakkelijkt en geperfectioneerd en het resultaat langhoudend.

Designgewijs vind ik het toestel niet mis: ik houd van strakke lijnen en een witte vormgeving en dat is - in de mate van het mogelijke, want uiteindelijk hangt er nog altijd een waterreservoir aan - best goed gelukt. Het reservoir zelf kan je er gemakkelijk afhalen en vullen met water (géén kraantjeswater! Enkel gedestilleerd of flessenwater) en onderaan bevinden zich drie zuignoppen die voor de nodige grip zorgen zodat je zorgeloos met de stijltang aan de slag kan.

steampod bij Arits Weert

Omdat het water moet opwarmen, duurt het ongeveer een minuutje voor de Steampod op temperatuur is. Nog niet slecht, vind ik, maar het is in mijn beleving toch ietsje trager dan bij een gewone stijltang. Die temperatuur kan je trouwens zelf instellen en kiezen tussen 140°C, 170°C, 180°C, 200°C en 210°C. Die 140°C is nieuw en is ideaal voor mensen met fijner en/of brozer haar - het is de temperatuur die ik gebruik en waar ik al een mooi resultaat mee krijg - een hogere temperatuur is echt niet nodig!

De stijltang zelf ligt goed in de hand - op de zijkant staan er twee pijltjes die aanduiden welke kant altijd eerst moet, want daar bevinden zich de stoomgaten en kam, gevolgd door de stijlplaten. Het lijkt even ingewikkeld, maar het wijst zichzelf uit eens je ermee begint.

De voorbereiding is echter het halve werk: was je haar en behandel je handdoekdroge haar met de Steampod Smoothing Milk (voor fijn haar) of Smoothing Cream (voor dik haar). Droog je haar dan eerst volledig met de föhn - ga alsjeblieft niet met de Steampod over nat haar! We kennen allemaal wel dat YouTube-filmpje waar het meisje haar natte haar kortwiekte door er met een hete krultang in te zitten. Door de warmte worden de melk of crème geactiveerd zodat je later met de Steampod een gladder resultaat krijgt. Die pre-dry duurt een paar minuutjes, ik draai mijn hoofd ondersteboven en laat mijn föhn het werk doen. Voor ik dan effectief de Steampod aan mijn haren zet, zorg ik dat alles goed doorborsteld is en smeer ik de lengtes en punten nog in met het Steampod Protecting Concentrate, een serum met avocado- en abrikoosolie. Ik heb niet de indruk dat de conditie van mijn haar er slechter aan toe is sinds ik met de Steampod werk, maar ik overdrijf dan ook niet in gebruik. Een korte demo en het uiteindelijke resultaat zie je in mijn video.

De grote vraag: Steampod of gewone stijltang? Ik ben erg tevreden over de Steampod: het toestel kon de verwachtingen waarmaken op alle vlakken - werking, het gebruiksgemak, het resultaat op korte en langere termijn. Ik ben niet de persoon die elke dag haar haar wil stijlen, daar heb ik geen zin in en dus blijft een gewone stijltang bij mij heel vaak onbenut. Maar ik wil wel graag het mooie resultaat en liefst zo lang mogelijk; in die zin voldoet de Steampod perfect aan mijn wensen. Het grootste voordeel voor mij is dat ik hiermee een tiental minuutjes werk heb, maar dat mijn haar tot drie dagen mooi stijl blijft. En dat is een hele prestatie, want normaal gezien begint mijn haar na een dag lichtjes te golven, zelfs als ik het met de borstel geföhnd heb. Als je echter nooit een stijltang aanraakt, als je liever voor een golvend kapsel gaat, als je het geld er niet aan zou willen uitgeven, als je perfect gelukkig bent met je huidige stijltang en niet wil switchen, ... dan denk ik niet dat je deze investering moet doen. 

Toch nieuwsgierig? Tip: Jij kunt bij onz  je haar daar laten wassen en stijlen met hun professionele Steampod - die Steampod-service kost zo'n € 25,00. Zo kan je al eens zien hoe het resultaat is en hoe lang het houdt in jouw haar, alvorens zelf de aankoop te doen.

  • L'Oréal Professionnel Steampod - € 212,50
  • L'Oréal Professionnel Steampod gladmakende melk / gladmakende crème - 150 ml voor € 18,30
  • L'Oréal Professionnel Steampod geconcentreerd serum - 50 ml € 18,30

Danielle Zabeau

" Super professioneel team, warm ontvangst! Ik ben heel blij met mijn nieuw kapsel! 🙌🏻😍 "

Alle klantenreacties

Lia Janssen

" vandaag een nieuw kapsel dankzij Wendy, wat een fijne kapsalon, ze nemen de tijd en geven goed advies waar je wat mee kan! "

Alle klantenreacties

Contact

Contact

Vacatures 2018-05-28 10:18:00

Arits zoekt hairstyling talent! Topstyliste * Wij zoeken nog naar een topstylist voor uitbreiding van ons team. Hier meer info : &nb...

Lees meer
Loes 12,5 jaar in dienst 2017-06-01 08:15:00

Vandaag is de dag dat we onze top werknemer Loes in het zonnetje zetten. Dit is natuurlijk niet zomaar, want vandaag is Loes 12,5 jaar in dienst is...

Lees meer
Nieuw: tape extensions 2017-01-18 08:17:00

Rechtstreeks uit de bekende modesteden, maar overgewaaid naar Nederland, is de nieuwste trend omtrent haarextensions: de tape extensions. Deze exte...

Lees meer
Arits op instagram
Bekijk meer